banner

YOGA

“κύμα ευεξίας, αντοχής και ελαστικότητας” 


Αυξήστε το μυϊκό τόνο, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα του κορμιού σας, καταπολεμήστε το stress, βελτιώστε την υγεία σας, νιώστε ευεξία και «ξεδιπλώστε» σώμα και νου με Yoga!

Το σύστημα της Yoga ασκείται ευρέως από ανθρώπους όλων των ηλικιών και διαφορετικής προέλευσης. Τα τμήματα στο Esportes by Giota Firfiri είναι personal ή semi-personal.

Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή όπως επίσης και ένα σύστημα ασκήσεων που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πολύ σύντομος ορισμός του τι είναι η yoga: πρακτική τέχνη, βασισμένη στην τακτική εξάσκηση σοφών τεχνικών, που καλλιεργούν το σώμα και το νου. Βοηθά τους ασκητές της να έχουν αρμονία, υγεία, ευεξία, ηρεμία, άφθονη ενέργεια και αυξημένη συνείδηση.

H ετυμολογία της λέξης yoga πηγάζει από τη λέξη «yug» όπου στα σανσκριτικά σημαίνει «ένωση». Ο εννοιολογικός ορισμός της αναφέρεται στην ένωση του σώματος με την αναπνοή, της αναπνοής με τον νου και του νου με το πνεύμα. Ο απώτερος σκοπός της άσκησης yoga είναι να επιτύχουμε μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ σώματος και νου, η οποία κατάσταση θα μας επιτρέψει την ένωση με τον Πραγματικό Εαυτό μας. Η yoga δουλεύει σε όποιο επίπεδο έχουμε την ανάγκη ή την επιθυμία, στο σωματικό, στο συναισθηματικό, στο ψυχολογικό, στο διανοητικό, στο πνευματικό, ή ακόμα και σε όλα μαζί. Επίσης δουλεύει διαφορετικά για τον καθένα μας, γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός οπότε μοναδική είναι και η σχέση του με τη yoga. Όταν αντιληφθεί αυτή τη μοναδικότητά του ο μαθητής τότε οι ορίζοντες του επεκτείνονται. Υπάρχει μια λαθεμένη αντίληψη ότι η yoga είναι θρησκεία ή ότι έχει θρησκευτικό προσανατολισμό. Αυτό είναι τελείως αναληθές. Η yoga ΔΕΝ είναι θρησκεία ούτε προβάλει κάποια θρησκεία, αντιθέτως είναι τελείως ανοιχτή σε αυτό το ζήτημα. Άνθρωποι από όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και με ανοιχτό πνεύμα ασκούνται στη yoga σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η yoga μας ενθαρρύνει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας Δάσκαλο που όλοι διαθέτουμε. Είναι κατ’ αρχήν βιωματική εμπειρία που ξεκινάει από το φυσικό μας σώμα, δείτε και νιώστε τη διαφορά και ταυτόχρονα ανακαλύψετε πώς λειτουργεί για εσάς!

Σαν ένας τρόπος σωματικής άσκησης, η Yoga είναι απαράμιλλη:

Πιο αποτελεσματική από κάθε άλλο σύστημα, για τη βελτίωση της ευλυγισίας, του μυϊκού τόνου, της αντοχής, της σωματικής στάσης.
Απώλεια βάρους. Όχι μόνο καίμε θερμίδες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, αλλά ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας καλύτερης αντίληψης των εσωτερικών μηνυμάτων της πείνας και του κορεσμού, της διατροφικής συμπεριφοράς, αλλά και άλλων πρακτικών θεμάτων όπως είναι το μέγεθος της μερίδας και η προετοιμασία των γευμάτων.

 • Μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας.
 • Ρυθμίζει το Νευρικό και το Ορμονικό σύστημα.
 • Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, την άμυνα και την αναρρωτική ικανότητα.
 • Αυξάνει την ενέργεια, τη ζωτικότητα, την ευεξία και τη δημιουργικότητα.
 • Κρατά τον οργανισμό γερό, νεανικό και ακμαίο.
 • Χαρίζει χαρούμενη, ανάλαφρη, θετική ψυχική διάθεση.
 • Αναπτύσσει την ευφυΐα, την αντίληψη, τη μνήμη και τη λογική.
 • Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Απαραίτητη για όσους πάσχουν από άγχος, υπερένταση, νευρικότητα, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού.
 • Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Η yoga μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο θετικά, μακριά από όλες τις ανησυχίες.

Για ποιους είναι η Yoga:

 • Η Γιόγκα δίνει στον καθένα αυτό που του λείπει.
 • Ο καθένας μπορεί να πάρει από τη Yoga ότι χρειάζεται.
 • Η Yoga ωφελεί τους πάντες, άσχετα από ηλικία, φυσική κατάσταση, σωματικές ικανότητες και επίπεδο ευλυγισίας.
 • Προσφέρει ενδυνάμωση και ευλυγισία και χαλάρωση, χωρίς το ένα να δρα σε βάρος του άλλου.
 • Βοηθά σαν μέθοδος προθέρμανσης, χαλάρωσης και ξεκούρασης όσους καταπονούνται από εντατικά αθλήματα, πρόβες και προπονήσεις (αθλητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές...).